top of page
Adres Domaine Charente NIEUW 2019.jpg

Waar is Domaine Charente?

Het domein bevindt zich in de provincie 16/Charente,
de regio heet officieel Terres-de-Haute-Charente;
de Charente is de regio in midden-west Frankrijk met de meeste zonuren van Frankrijk.
Aantal km vanaf Breda: 850 km en gelegen: ca. 4 uur onder Parijs.

Bekend om zijn mooie natuur en prachtige meren. De steden Angoulême, Limoges en Cognac bevinden zich op ca. 40 km afstand van het domein en zijn goed bereikbaar via de snelweg.

Vliegen kan op Bordeaux (Easyjet) en Bergerac (Transavia), beide
vliegvelden bevinden zich op ca. 130 -150 km afstand tot aan het domein.
Ook met de trein, vanuit Nederland, via Parijs, naar Angoulême, is een fijne manier om te reizen.

Na reservering sturen wij het 
A B C Domaine Charente, waarin ook informatie staat 
over o.a. boodschappen doen, restaurantjes en meren met stranden. 

Wie zijn wij?
Lein & Rob: wij vormen een samengesteld gezin met 4 kinderen: 3 zonen en een dochter. Toen we elkaar ontmoetten, had Rob een eigen café (Café Noir in Breda) en Lein een eigen coaching praktijk (Bliss Coaching). We vonden elkaar ook in het gevoel dat we tijdlozer wilden gaan leven, en samen een mooi avontuur wilden aangaan. Dat is heel goed gelukt ... !

In het najaar van 2016 hebben wij Domaine Charente gekocht. Het domein was gelukkig goed onderhouden en we waren meteen verliefd op de romantische tuin en de authentieke huizen op 'ons idyllische domein'.

Vanaf februari 2017 gingen we de tuin snoeien, de huizen sfeervol inrichten, leren hoe we het zwembad moesten onderhouden en ondertussen de website opzetten. We begonnen ongeveer vanaf '0' als vakantiedomein-eigenaren. Al tijdens dat eerste hoogseizoen zaten we helemaal volgeboekt. Over het algemeen Nederlandse gasten, maar ook Engelse, Australische en Franse families.

We ontvangen voornamelijk stellen, vriendinnengroepen, fietsende vriendenclubs, en gezinnen met kinderen.


Tijdens de wintermaanden zijn we in Nederland, samen met onze kinderen, en genieten we van het bourgondische Brabantse leven in Breda ...

We hebben 7 geweldige seizoenen beleefd, samen met onze kinderen en onze gasten en genoten van de sfeer, de spelletjes samen tijdens een borrel, het zwembad en de uitstapjes. Natuurlijk zijn de wisselweekenden pittig, maar hard werken is niet erg als je doet
waar je gelukkig van wordt.


We staan nu aan de start van ons 8e seizoen; nog steeds verliefd. Het domein voelt nog steeds als een magische, natuurlijke en vooral vrije plek, waar we ons thuis voelen.

We genieten enorm als onze gasten een fijne tijd bij ons hebben, en na een verblijf van 1 of 2 weken staan we ze met een gevoel van warmte en dankbaarheid uit te zwaaien .....


 

2017
2024 - het hele gezin
2024
bottom of page