top of page

Waar is Domaine Charente?

Het domein bevindt zich in de provincie 16/Charente,
de regio heet officieel Terres-de-Haute-Charente;
de Charente is de regio in midden-west Frankrijk met de meeste zonuren van Frankrijk.

Aantal km vanaf Breda: 850 km
en gelegen: ca. 4 uur onder Parijs.

Bekend om zijn mooie natuur en prachtige meren. De steden Angouleme, Limoges en Cognac bevinden zich op ca. 40 km afstand van het domein en zijn goed bereikbaar via de snelweg.

Vliegen kan op Bordeaux (Easyjet)
en Bergerac (Transavia), beide
vliegvelden bevinden zich op ca. 130 -150 km
afstand tot aan het domein.

Wie zijn wij?
Lein & Rob: wij vormen een samengesteld gezin met 4 kinderen: 3 zonen en een dochter. Toen we elkaar ontmoetten, had Rob een eigen café (Café Noir in Breda) en Lein een eigen coaching praktijk (Bliss Coaching).
We vonden elkaar ook in het gevoel dat we tijdlozer wilden gaan leven, en samen een mooi avontuur wilden aangaan.
Dat is heel goed gelukt ... !


In het najaar van 2016 hebben wij Domaine Charente gekocht. Het domein was gelukkig goed onderhouden en we waren meteen verliefd op de romantische tuin en de authentieke huizen op 'ons idyllische domein'.

Vanaf februari 2017 gingen we de tuin snoeien, de huizen sfeervol inrichten, leren hoe we het zwembad moesten onderhouden en ondertussen de website opzetten.
Al tijdens dat eerste hoogseizoen zaten we helemaal volgeboekt. Over het algemeen Nederlandse gasten, maar ook Engelse, Australische en Franse stellen en voornamelijk gezinnen met kinderen.


Tijdens de wintermaanden zijn we in Nederland, samen met onze kinderen, en genieten we van het bourgondische Brabantse leven in Breda ...

We hebben 3 geweldige seizoenen beleefd, samen met onze kinderen en onze gasten en genoten van de sfeer, de spelletjes samen tijdens een borrel, het zwembad en de uitstapjes. Natuurlijk waren de wisselweekenden pittig, maar hard werken is niet erg als je doet waar je gelukkig van wordt.

Medio oktober 2019 vonden Rob en ik allebei een leuke baan in Nederland. Daarom besloten we om, tijdens het 4e seizoen, Jos en Karin te vragen om gastheer en gastvrouw te zijn op het domein tijdens de zomer van 2020. Wij dragen de zorg voor het domein en onze gasten met een gerust hart aan hen over!


We zijn nog steeds verliefd, al hebben we moeten besluiten om het domein te koop* te zetten, aangezien de jongste kinderen uiteindelijk toch niet mee zijn verhuisd naar Frankrijk. We laten het domein los, met pijn in ons hart en tegelijkertijd zo dankbaar! We gaan over een paar jaar beginnen aan een spannend nieuw avontuur! En of het nou Griekenland of weer Frankrijk wordt: ook hier zullen onze vakantiegasten een heerlijke tijd hebben!

* Website informatie verkoop:
www.domainecharente.wixsite.com/te-koop

bottom of page